Bolivia

– trenger fortsatt hjelp

Elizabeth (48) har i hele sitt liv bodd i fjellandsbyen Yaco i Andesfjellene. Sammen med mannen og de to barna lever hun av å dyrke bygg og poteter, samt gress til kyrne sine, men jorda her er karrig og tørr. Tidligere kunne bøndene her leve av jorda, men klimaendringene har gjort at avlingene har blitt upålitelige. Livet i den trygge fjellbygda har derfor blitt hardere, og stadig flere familier ser seg nødt til å flytte inn til storbyen i håp om å få jobb der.

Elizabeth frykter at hun også må ta med seg familien og forlate den lille bygda hvor hun har levd hele livet. Hun vet at livet i storbyen er vanskelig og er redd for å ta med barna til et sted med kriminalitet, rusproblematikk og fattigdom. Allikevel ser hun ingen annen utvei hvis ikke avlingene blir mer pålitelige.

For å kunne bo her må vi dyrke jorda på en bedre og mer forutsigbar måte. Vi håper at vi sammen med Misjonsalliansen kan bygge et vanningsanlegg. Vi i landsbyen har pågangsmot og arbeidskraft, men vi trenger hjelp for å skaffe materialer til et slikt anlegg.

Elizabeth Mamani Cuellar (48)

Et glimt fra Yaco

Vil du hjelpe Elizabeth med å bygge vanningsanlegg i landsbyen hennes?

Et vanningsanlegg vil gi mer forutsigbare avlinger og sikre levebrødet til bøndene her. Da kan familiene bli boende i hjembygda, betale skolegang for barna og sikre seg tilgang til nødvendige helsetjenester. Bøndene i Yaco står klare til å bygge vanningsanlegget. Din gave vil gjøre det mulig å kjøpe inn materialer slik at de kan sette i gang.

Med 500 kr er du med på å gi Elizabeth og familien en fremtid i hjembygda.

Gi en gave