Madelene Cordova jobber i Misjonsalliansens mikrofinansbank i Ecuador D-MIRO
Madelene Cordova jobber i Misjonsalliansens mikrofinansbank i Ecuador D-MIRO

De fattiges bank

D-MIRO ser ikke bare på tallene, de ser også på det som ligger bak.

Madelene Cordova begynte å jobbe for D-MIRO for 15 år siden. Den gangen var hun alenemor, hadde ingen utdannelse og ingen arbeidserfaring. Hun fikk sjansen til å jobbe i D-MIRO ettersom hun hadde utmerket seg som ungdomsleder i en lokal kirke. En tidligere ansatt i D-MIRO la merke til engasjementet og så at dette var en kvinne med karisma og gode egenskaper. Siden den gang har hun tatt høyskoleutdanning ved siden av jobben. – Jeg er så takknemlig for mulighetene jeg har fått, sier Madelene.

Jobben hennes består i å ha kontakt med nye potensielle kunder, nåværende kunder og oppfølging av kunder som ikke har betalt. Kundene er småbedrifter som ved hjelp av små og større lån får mulighet til å starte opp eller utvide virksomhetene sine. I løpet av en arbeidsdag har hun ti møter ute hos kundene.

Vi ser på planene deres for bedriften, men også på hvordan de vil forsørge familiene sine.

Madelene Cordova

D-MIRO ser ikke bare på tallene, de ser også på det som ligger bak. – Vi besøker folk hjemme, og vi blir kjent med nabolagene. Vi ser på planene deres for bedriften, men ikke minst også på planen for å forsørge familiene sine, sier Madelene og legger til: – Jeg ønsker at alle mennesker skal få nye sjanser og vite at livet deres har en mening. At alle mennesker har en verdi; den verdien Gud gir hver enkelt, avslutter Madelene.

Les også historien til Aura, som takket være Misjonsalliansens givere har fått en sjanse til å starte en liten sandalbedrift.

Om den bedriften lykkes kan et mikrofinanslån hos D-MIRO være det som gjør det mulig å ansette flere og sikre vekst. Slik kan små bedrifter også få ringvirkninger i samfunnet rundt.

Gi en gave