Aud 1

Brennende engasjement for barn

Aud Hansen har vært fadder i Misjonsalliansen i snart 48 år, og hun og mannen har gitt en felles testamentert gave til Misjonsalliansens arbeid.

Aud Hansen har vært fadder i Misjonsalliansen i snart 48 år. Hun og mannen Willy hadde et brennende engasjement for barn, noe som skulle komme til å prege hele samlivet deres. Willy gikk bort for fire år siden.

Aud, som nettopp har rundet 70 år, møtte Willy tidlig på 70-tallet. Han var fra Grimstad og hadde reist ut som sjømann i utenriksfart i en alder av 15 år, men kom etter hvert tilbake til Norge. Hun kommer fra Snik i Sør-Audnedal, litt lenger vest på Sørlandet. – Jeg vokste opp i et kristent hjem og var aktiv på Snik bedehus, som var et samlingssted for mange forskjellige misjonsorganisasjoner. Jeg var snaut syv år da jeg hørte doktor Fotland fortelle om misjonsarbeidet på Taiwan, og like etterpå begynte vi å motta Misjonsvennen, bladet til Misjonsalliansen.

Det viste seg at også Willy kjente godt til Misjonsalliansen, og den første julen sammen ville Aud og Willy at de i stedet for gaver til hverandre heller skulle fjernadoptere et barn fra Manila. – Vi har siden den gang hatt mange fadderbarn fra Misjonsalliansen, og i dag har jeg en gutt fra Ecuador, forteller Aud.

Den første julen sammen ville Willy og jeg i stedet for gaver til hverandre heller fjernadoptere et barn fra Manila.

Aud Hansen

Aud og Willy fikk aldri egne barn, men engasjementet for sårbare barn hadde gjennom det 44 år lange ekteskapet den aller høyeste prioritet. Aud er utdannet lærer, og Willy, som hadde vært sjømann, utdannet seg til snekker og byggmester. En ferietur til Østen i 1994 skulle få ekstra store konsekvenser. – Mannen min hadde jo seilt utenriks, og nå ville han at jeg også skulle oppleve Østen. Men han ba før turen om at det skulle bli mer enn bare en vanlig feriereise, forteller Aud og fortsetter: – På Bali møtte vi en pinsepastor som hadde bedt til Himmelens Gud om hjelp. Vi fikk et hjerte for denne fattige menigheten, og vi innledet et samarbeid og fellesskap som har vart til i dag.

Det langvarige og varme engasjementet for Misjonsalliansen er fremdeles til stede, men Aud og Willy Hansen har alltid hatt en vid horisont over liv og tjeneste. – Vi har kjent oss hjemme i kirke og på bedehus, så vel som i pinsemenighet og andre kirkesamfunn. Jeg pleier å si at jeg tilhører den Store menigheten, sier Aud Hansen. Hun og mannen har gitt en felles testamentert gave til Misjonsalliansens arbeid. – Jeg er glad for alt Willy og jeg har fått være med på. Vi ble velsignet, og vi kan være med å velsigne andre.

Gi en gave