Mary og Equip L Iberia 2

Da smerten var uutholdelig kom hjelpen

Mary og barna er hardt rammet av koronapandemien. En avskyelig voldtekt har ikke gjort livet enklere.

Mary Kollie, en enke med syv barn, bor i en av landsbyene i Liberia hvor Misjonsalliansen støtter prosjekter gjennom en lokal partner. Huset til Mary er laget av jord og er i dårlig forfatning, noe som gjør det lett for andre å bryte seg inn. En natt hun og de syv barna lå og sov, våknet hun plutselig av støy fra taket. Mary ble umiddelbart redd, og da en mann hoppet ned i rommet våknet også alle barna. Mannen truet med kniv og ville drepe dem om de ga lyd fra seg. Med barna som tilskuere ble Mary deretter voldtatt.

- Misjonsalliansen og Equip har prosjekter rettet mot kjønnsbasert vold av kvinner og barn og har også kompetanse til å gi omsorg til ofrene og til å straffeforfølge overgripere, sier Karen Korol, Misjonsalliansens utsending i Liberia, som også forteller at vår lokale partner grep inn og fikk mannen arrestert og fengslet. Ved hjelp fra Misjonsalliansen fikk Mary dermed komme på sykehus for undersøkelse og en operasjon.

Jeg har ikke en gang penger til å gi barna mine mat, og jeg kan heller ikke sende dem på skolen.

Mary Kollie

Mary og barna er hardt rammet av covid 19-pandemien og en kraftig nedstenging av landet. De bor fremdeles i det samme elendige huset, men har ikke råd til noe annet. - Jeg har ikke en gang penger til å gi barna mine mat, og jeg kan heller ikke sende dem på skolen. Det er bedre at vi bor her i huset enn at vi sover på gata, sier hun.

Equip følger opp den svært sårbare familien og bidrar med mat og annen nødvendig hjelp. - Vi hadde ikke spist ris siden før koronapandemien og hadde bare levd på kokte kassava-blader. Vi vil for alltid være takknemlige for at Equip og Misjonsalliansen kom inn i livene våre da vi trengte det aller mest, sier Mary.

Gi en gave