Hong er veldig glad i sin nye jobb og liker å ta vare på geitene.
Hong er veldig glad i sin nye jobb og liker å ta vare på geitene.

Drømmen om utdanning

Gjennom geitehold har Hong fått muligheten til å gi barna sine en trygg og god oppvekst.

For Hong (49) har ikke geitene bare gitt en trygg inntekt, de gjør også at barna kan gå på skolen og få den utdanningen hun selv aldri fikk.

– Min største drøm var å få en jobb innen IT, og jeg gikk på skolen helt til videregående. Men da foreldrene mine ble gamle, var det jeg som måtte ta over gården og hjelpe dem, forteller Hong.

Hong og datteren
Hong med datteren sin Phuong. Hun går nå i syvende klasse.

Alt for at barna skal få utdanning

Hong bor sammen med mannen sin og to barn. Sønnen studerer til å bli ingeniør på et universitet, og datteren går i syvende klasse.

– Jeg er glad barna kan få en utdanning og en karriere, forteller hun.

Utdanning til barna er det viktigste for Hong. Hun og mannen tok tidligere flere småjobber, men mannen fikk helseproblemer, og da begynte de økonomiske problemene.

– Vi manglet penger til barnas skolegang, og i tillegg måtte vi betale for legeregningene til mannen min. Dette gjorde at vi tok opp et lån, forteller hun.

Lånet bekymret Hong, og hun tenkte på det hele tiden. Hvordan skulle de få endene til å møtes?

Hong henter mat til geitene.
Hong henter mat til geitene.

En lysere framtid

På et møte i landsbyen hørte Hong om Misjonsalliansen og hvordan hun kunne skape seg en jobb.

– Jeg hørte om dette og valgte å bli med på treningen om geitehold. Vi lærte om hva geiter spiser og hvordan man tar godt vare på dem, forteller hun.

Hun lånte penger til to geiter og ble med i en sparegruppe. Nå er snart lånene nedbetalt, og Hong ser positivt på fremtiden.

– Jeg er veldig glad for geitene. De gir meg ekstra inntekt og trygghet. De gjør også at jeg kan spare penger. Tidligere levde jeg fra hånd til munn og hadde aldri penger til overs.

Hong med geit.
Geitene har forandret livet til Hong og familien.

Denne jula kan du gi en geit og løfte familier ut av fattigdom. Kan du tenke deg noe mer meningsfylt? Gi din verdifulle julegave her.

Gi en gave