Le

Le Hong Phuc (25) var én av fem heldige

I dag har han fast jobb til tross for sin funksjonsnedsettelse.

Le Hong avsluttet sin skoletid etter videregående, uvitende om sine muligheter og evner. Jobbmulighetene var ikke mange, og han endte opp med å reparere mobiltelefoner for en slikk og ingen ting.

I Vietnam er jobb ingen selvfølge for en person i rullestol, men det finnes heldigvis utdanningstilbud som kan gi funksjonshemmede et tilpasset yrke og inkludering i arbeidslivet.

Det beste er at jeg nå kan være selvstendig.

Le Hong Phuc

Le Hong var én av fem som fikk tilbud om utdanning gjennom Misjonsalliansens prosjekt «Sosial inkludering for personer med funksjonsnedsettelse». Han var snar med å takke ja, og etter åtte måneder med kurs i grafisk design og annen dataopplæring, fikk han mestringsfølelse og ny stå-på-vilje.

Le forteller at læreren hans ga han gode tilbakemeldinger, og at han fikk en praksisplass der han fikk bruke og vise sine kunnskaper. Med toppkarakter i design fikk han til slutt fast designerjobb. Men det stoppet ikke der, for nå har han etterutdannet seg i 3D-design.

Nå ser folk på meg som likeverdig.

Le Hong Phuc

Familien hans trodde ikke det var mulig for Le å få en slik jobb. Men i dag har Le en verdig jobb og en lønn som gir mulighet til å spare penger. Han er svært takknemlig til Misjonsalliansen for de muligheter og åpne dører utdannelsen har gitt han.

Gi en gave