Whats App Image 2021 10 05 at 12 22 49 PM

– En erfaring som gir næring til sjelen

Karina tok kontroll over sin egen økonomi og inntekt, slik at hun ikke skulle være avhengig av ektemannen.

I Guayaquil i Ecuador avholdes det flere kurs og prosjekter som skal styrke folks evne til å skape muligheter for seg selv. Det er et spesielt fokus på å utvikle praktiske ferdigheter slik at deltakerne kan komme ut i arbeid. Karina er en av de som har fått opplæring.

– I mitt tilfelle ble jeg lei av å være avhengig av mannen min. Jeg ønsket å lære og demonstrere ferdighetene mine på egen hånd. Jeg ønsket å være selvforsynt fordi det er prinsippet om frihet å være en nyttig og hjelpsom person, forteller Karina.

Hun ble invitert av en nabo til å være med på et introduksjonskurs som handlet om hvordan man lærer nye ferdigheter.

– De guidet oss til å identifisere våre ferdigheter og interesser. Det var flere områder vi kunne velge mellom, og de fleste valgte håndverk og keramikk, forklarer hun.

Deltakerene i prosjektet får flere muligheter til å møte ulike investorer for å avtale salg med dem.

Karina fikk intensiv opplæring i åtte måneder og lærte seg blant annet å lage ulike keramiske produkter. I tillegg fikk hun trening i økonomistyring, markedsføring, promotering på sosiale medier og å administrere en liten bedrift eller forretning.

– Etter de åtte månedene, gikk vi sammen og leide et sted for å starte en bedrift slik at vi kunne selge produktene våre. Det har vært en unik opplevelse, sier Karina.

Det er opp til oss...

Karina

Bedriften har blitt kjent i lokalsamfunnet og får hyppige besøk. Nabolaget er fornøyd med å ha en lokal butikk så de slipper å dra langt for å handle. Karina er stolt over det arbeidet de har klart å skape i lokalsamfunnet.

– Prosjektet ga oss ferdighetene som gjør at vi nå vet at vi kan starte en bedrift fra bunnen av. Det er opp til oss å få denne bedriften til å vokse, til beste for oss selv og våre familier. Selvtilliten og utviklingen av ferdigheter som finnes hos hver enkelt person er uendelig, og vi tilegner oss eller øker dem gjennom denne typen prosjekter. Jeg føler at det åpner for at mange flere får muligheten til å delta i fremtidige prosjekter, sier Karina.

Hun er takknemlig for den støtten hun har fått fra menneskene som jobber i prosjektet. Hun vet det ikke er lett for folk å komme seg ut av situasjonen de er i, men mulighetene og hjelpen eksisterer.

– Jeg forteller alle at jeg forlot komfortsonen min. Jeg så etter muligheten, jeg gikk til kilden og fikk resultatet. Det var en erfaring som gir næring til sjelen. Det oppmuntrer meg alltid til å føle en varm takknemlighet for alle de som hjalp meg til å bli et bedre menneske. Jeg lærte å aldri være avhengig av noen, og at arbeidet bygger, nærer og velsigner livet mitt og familien min.

Gi en gave