Volontor i Ecuador 2022 fotball

Endelig er volontørene fremme!

Nye ungdommer på plass i Ecuador for å lære og bidra.

Mange norske ungdommer har gjennom årene jobbet frivillig på en helsestasjon, som hjelpelærer på en skole eller som fotballtrener i et lokalsamfunn i Ecuador, Bolivia eller på Filippinene. De siste årene har færre kunnet reise ut, men nå utfordrer Misjonsalliansen på ny unge mennesker til et annerledes utenlandsopphold.

Volontørene får bidra i arbeidet og møte mennesker gjennom Misjonsalliansens prosjekter. Det danner grunnlaget for gode relasjoner og vennskap som kan vare livet ut.

Norsk ungdommer som deltar i fotballaktiviteter med barn og unge i Ecuador.
Idrett samler oss på tvers av språk og kultur.

I januar reiste åtte unge mennesker fra Norge til Ecuador. Som volontører skal de særlig bidra i prosjekter relatert til barn og ungdom. De har så vidt landet og kommet i gang med språkstudier, men har likevel allerede fått mange nye inntrykk og relasjoner.

- Vi havnet dessverre i karantene den første uka, så vi har kommet litt sent i gang med spanskundervisningen og dermed også med jobbingen, sier Tiril Metveit Beisland, en av volontørene.

- Men vi har allerede vært på kontoret til Misjonsalliansen her i Guayaquil, og vi har besøkt både Centro Creer og fotballprosjektet. Det var utrolig herlig å møte alle barna og ungdommene som var på treninga, og de var kjempeflinke til å lære oss spansk og snakka seint eller repeterte ting når vi trengte det. Jeg gleder meg masse til å begynne å jobbe ordentlig med prosjektene. Nå gjelder det bare å terpe på spansken og bli skikkelig god.

Tre jenter på en høyde i byen Guayaquil.
Volontørene på plass i Ecuador. Her er Sofie, Line og Erika turister i Guayaquil.

Volontørene finansierer oppholdet og styrer i stor grad tiden sin selv. De reiser ofte mye i helgene for å utforske Ecuadors fantastiske natur og kultur.

- Den første tiden i Ecuador har vært fylt med mange nye inntrykk, bekjentskap og opplevelser. Jeg føler meg utrolig heldig som får være en del av dette. Foreløpig har dagene gått til å bli kjent med stedet og de andre volontørene. I tillegg til at vi er i gang med spanskundervisning. Vi er en god gjeng på åtte stykker med reiselyst og ønske om å bidra. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Erika Ødegaard.

Ungdommer som bader ved fossefall.
Vi har vært ved «Las 7 cascadas»/«de syv fossefall» for å bade, nå som de vablige strendene er stengt pga. korona. Det var sykt deilig! Da fikk vi også et lite innblikk i hvordan jungelen her kan se ut, sier Tiril Metveit Beisland.

Når vi snakker med ungdommer som har lyst til å reise ut som volontører går ønsket om å kunne bidra, få venner og å lære et nytt språk og en ny kultur å kjenne igjen. Det gjelder også ungdommene som nå har ankommet Ecuador.

- For resten av oppholdet ser jeg fram til å komme ordentlig i gang med jobb og bli bedre kjent med prosjektene og få bidratt med der jeg kan. Jeg gleder meg også veldig til å reise i helgene og få oppleve flere steder utenfor Guayaquil. Jeg har blitt godt kjent med de andre volontørene og gleder meg masse til å bli enda bedre kjent og få oppleve de neste månedene sammen med dem, sier Line Roland.

Mens Håkon Åsebø gleder seg til å bli kjent med menneskene som bor i områdene der Misjonsalliansen jobber, og å forstå situasjonen de lever i enda bedre. - Jeg gleder meg mest personlig til å spille fotball med fotballaget her. Og så skal jeg bli så god i spansk at jeg kan snakke med hvem som helst flytende, sier han.

Vi i Misjonsalliansen gleder oss til resten av oppholdet deres og er stolte av at en så fantastisk gjeng med ungdommer er alliert mot urettferdighet sammen med oss og alle vi jobber sammen med i Ecuador.

Skrevet av Andreas Løland og Oddmund Køhn.

Ungdommer frivillige
Volontørene tilbringer mye tid sammen og blir godt kjent i løpet av oppholdet.
Gi en gave