Urbant liv i Kambodsja

Et budskap om håp og gjenåpning

Det var god stemning og høyt engasjement da Klæbu Menighet endelig kunne samles til misjonskveld med Kambodsja i fokus.

– Engasjerte mennesker i alle aldre spurte om levevilkår, styresett og Misjonsalliansens prioriteringer. Mange var veldig bekymret over pandemisituasjonen for et folk og et land som de har blitt gla i, sier Jan Schrøder, Misjonsalliansens landdirektør i Vietnam. Han bor fortsatt i Trondheim mens han og kona Marita venter på innreisetillatelse, og var dermed ikke langt unna Klæbu.

Han kunne fortelle forsamlingen om tøffe tider under pandemien. Kambodsja stengte tidlig ned, og skolene har for eksempel vært mer eller mindre stengt siden mars 2020. Mange familier har mistet inntekt, noe som gjør at flere barn nå har måttet begynne å jobbe og dermed falt helt ut av skolen.

Barn på gata i Kambodsja

Landet har derimot kommet godt i gang med vaksinering og Phnom Penh er en av de mest vaksinerte hovedstedene i verden. Dette gjør at landet ser håp om gjenåpning og at skolene har endelig slipper elevene tilbake inn i klasserommet.

Det er likevel mye skolegang å ta igjen, og mange som har mistet jobb og inntekt. Misjonsalliansens arbeid med å skape arbeidsplasser og å sørge for god utdanning er blitt viktigere enn noen gang.

Kvinner i Kambodsja
Bilde fra Agape Coffee, en av Misjonsalliansens partnere i arbeidet med å skape arbeidsplasser i Kambodsja

– Vi søker hele tiden å forstå flest mulig av de ulike utfordringene de vi samarbeider med står overfor i hverdagen. Et resultat av den lyttingen er at Misjonsalliansen blant annet har bidratt til utbedring av sanitæranlegg på skolene. Vi bidrar også til installering av vannpumper slik at tilgangen til trygg vannforsyning sikres i flere steder, forteller Schrøder.

– Klæbu menighet er alliert i kampen mot urettferdighet. Slik er de med på å gi folk en sjanse til å bygge et bedre liv for seg selv og sin familie – enten det er støtte til arbeidet vårt i Kambodsja, Vietnam eller andre steder, avslutter han.

Personer rundt bordet på misjonskveld i Klæbu
Utsending og landdirektør i Vietnam, Jan Schrøder på Misjonskveld i Klæbu
Gi en gave