Lokalt ansatte og partnere på åpning av Misjonsalliansens nye kontor på Filippinene.
Lokalt ansatte og partnere på åpning av Misjonsalliansens nye kontor på Filippinene.

Et sted for læring og relasjonsbygging

Misjonsalliansens landkontor på Filippinene har fått nye lokaler.

De ansatte ved landkontoret i Manila hadde behov for større og mer egnede kontorer, og i desember flyttet staben endelig flyttet inn. – Lokalene er pusset opp i løpet av pandemien og er nå både innbydende og fine. Ikke minst har vi nå bedre internettilgang, og vi har et eget møterom. Det hadde vi ikke før, sier Møyfrid Brenne Fehn, Misjonsalliansens utsending i landet. Hun og Arild er nettopp kommet tilbake til Filippinene er en lang tids opphold i Norge på grunn av pandemien. De sitter i skrivende stund på karantenehotell i Manila. – De nye lokalene er sentralt plassert i Quezon city, i nærheten til flere av prosjektene vi støtter. Vi kan nå lettere samle samarbeidspartnere til møter og undervisning, fortsetter hun.

Misjonsalliansen har arbeidet på Filippinene i mer enn 45 år og hatt kontorer ulike steder i Metro-Manila, der Quezon city er en del av byen. Den største endringen skjedde for snart ti år siden da vi gikk bort fra å ha en egen prosjektorganisasjon i landet til å være representert gjennom et mindre landkontor. Det var da Misjonsalliansen også begynte å jobbe sammen med og gjennom lokale partnere.

På Filippinene er det vanlig med en mer høytidelig og feststemt markering av nye lokaler, og i desember ble det endelig mulig å samle ansatte og et begrenset antall av samarbeidspartnerne til en kombinert julefest og kontorinnvielse. – Mannen til en av de ansatte på kontoret er prest, og han ledet en vakker seremoni. Deretter spiste de god mat sammen og hygget seg. De fleste hadde ikke møtt hverandre siden pandemien startet, så dette var en etterlengtet sammenkomst, forteller Møyfrid.

Pastor og ektemann til Ruth på landkontoret, innviet de nye kontorene med forbønn.

Hun og Arild var på dette tidspunktet fremdeles i Norge og deltok på festen via Teams, men som utsending og Misjonsalliansens representant, holdt Arild Fehn tale. Han uttrykte et sterkt ønske om at de nye lokalene må få være møtested for relasjonsbygging, erfaringsdeling og læring. – Det er tenkt at staben skal vokse de neste årene i takt med flere prosjekter. Disse lokalene har plass til denne utvidelsen, sa han.

Samtidig med markeringen av Misjonsalliansens nye kontor åpner også det filippinske samfunnet seg noe mer opp. – Staben kan jobbe sammen på kontoret, og de kan nå møte partnere ansikt til ansikt. Skolene som har vært nedstengte siden starten av pandemien skulle åpne igjen etter nyttår, men på grunn av omikronvarianten og faren for økt smitte, er åpningen av skolene igjen utsatt, forteller Møyfrid. I tillegg til at Møyfrid og Arild er tilbake i landet vil også Karin Riska om få uker komme til Filippinene. Hun er ny utsending og skal snart ta over ansvaret etter ekteparet fra Trondheim.

– Vi gleder oss til endelig å møte våre kollegaer og samarbeidspartnere igjen og til å ha samtaler og dele måltider rundt et bord og ikke via dataskjermen. Vi ser også frem til å besøke prosjektområdene. Etter og ha ventet i 22 måneder på å komme tilbake hit så er alt vi får oppleve en bonus. Det er stort bare å få oppleve utsikten over Manila fra 26. etasje i karantenehotellet. Vi skal nå nyte oppholdet i landet før vi returnerer til Trøndelag, avslutter Møyfrid Brenne Fehn.

De nye lokalene med god profilering av organisasjonens logo og grønnfarge.
Gi en gave