Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Filippinene rammet av tyfon

En fra før hardt prøvet befolkning rammet av tyfon like før jul.

Torsdag 16. desember ble Filippinene rammet av en kraftig tyfon. Tyfonen som fikk navnet Odette hadde en styrke på 200 km/t og vindkast opptil 270 km/t. Den er med det årets kraftigste. Aller hardest rammet ble øya Mindanao, men også turistområdene Bohol og Cebu ble hardt rammet.

Nærmere 400 menneskeliv er gått tapt, og de fleste druknet på grunn av store oversvømmelser. Mange er fremdeles savnet, og det anslås at en halv million mennesker har mistet eller har måttet forlate hjemmene sine. En kirke i området kollapset under tyfonen og pastoren døde.

– Mennesker som fra før var hardt rammet av pandemien har fått det enda verre, og det like før jul, forteller Møyfrid Brenne Fehn, utsending for Misjonsalliansen.

80 % av familiene i Cebu har mistet strømmen, og det vil ta opp til to måneder før den er tilbake. – I dag, mandag, har vi hatt stabsmøte og blitt orientert om situasjonen. Selv om våre prosjektområder ikke ble rammet, vil våre folk i Samar hjelpe til i områdene som er berørt.

– La oss huske på disse hardt rammede menneskene i våre bønner, avslutter Møyfrid.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Mann som står midt i tyfon-rammet bolig.
Illustrasjonsbilde - Lokalsamfunn rammet av tyfon

Hendelser som dette er en påminnelse av viktigheten av arbeidet vårt på Filippinene.

Misjonsalliansen og våre lokale partnere jobber sammen for at lokalsamfunnene selv bedre kan beskytte innbyggerne sine mot slike typer uvær, en type ekstremvær som dessverre har blitt vanligere som følge av klimaendringene. Særlig viktig er det å beskytte sårbare grupper, som funksjonshemmede og barn, som er særlig utsatt når slike stormer treffer.

Klikk her for å lese et intervju med en lokal pastor på Filippinene som vi jobber sammen med som del av dette arbeidet.

Gi en gave