IMG 1842 jan22

Fotball med mening

Lokale kirker i Kambodsja tilbyr ungdom et trygt sted og møtes rundt kjærligheten for fotball og Jesus. Her har Samnang funnet sin plass.

Siden 2019 har Run Samnang spilt fotball på et lite lag i landsbyen hvor han bor.

– På hver trening pleide en av lederne å fortelle om Jesus, og jeg syns det var veldig spennende. I begynnelsen var jeg ganske forsiktig, men nå har jeg blitt trener til et annet lag, forteller Samnang.

Run Samnang står med pokal og har en medalje rundt halsen.
Run Samnang er blitt en viktig leder i idrettsarbeidet i lokalsamfunnet.

Samnang er en beskjeden gutt, og lederne hans forteller at han er både smart og veldig hjelpsom. De kan se at han har vokst mye de siste årene. Samnang har vært med på alle treninger og alle kamper. Han er frivillig engelsklærer på fritiden og er med på alle workshops han kan. Han har også blitt med i ungdomsklubben. Lederen til Samnang skryter av utviklingen og hvordan troen på Jesus har formet han.

– Jeg kan se at kjærligheten for Jesus virkelig har endret Samnang. Han er så snill og omsorgsfull, og han står alltid opp mot urett. Jeg kjenner nesten ikke gutten igjen fra første gang jeg møtte han. Nå har han også blitt tatt ut til å være med på ledertreningskurs, forklarer treneren.

Ungdom som trener innendørs
Det avholdes samlinger og treninger for ungdommene.

Samnang vil at vennene hans også skal bli en del av dette fellesskapet og inviterer dem med på både treninger og møter. Men på grunn av pandemi og restriksjoner har det ikke vært like mye aktivitet i idrettsprosjektene som planlagt. Ungdomsklubben som Samnang er en del av har likevel gjort alt de kan for å hjelpe lokalsamfunnet. De har delt ut mat, og her var Samnang en viktig nøkkelperson. Han forberedte maten, pakket og delte ut til naboene.

Gjennom denne typen frivillig innsats, bidrar han og vennene til å gjøre sitt eget lokalsamfunn til et sted der folk ser hverandre og tar ansvar når naboer og kjente trenger hjelp. Det gir en bedre hverdag for dem som får hjelp, og mening til dem som tar ansvar for naboene sine.

Mat som deles ut under pandemien
Medlemmene i ungdomsklubben har hjulpet vanskeligstilte familier under pandemien med diverse matvarer.

Mot slutten av fjoråret åpnet landet mer opp, slik at planlagte turneringer og aktiviteter kunne gjennomføres igjen. 80 ungdomsledere hadde nylig en leir hvor de motiverte hverandre for å starte opp idrettsaktivitetene som var satt på pause. De diskuterte også hvordan idrett kan påvirke ungdommen i lokalsamfunnet på en positiv måte. Nå ser de fremover og planlegger å fortsette arbeidet med idrett i 2022.

Bidragsytere til artikkelen: Fride Maria Næsheim og Ida Cecilie Madsen.

Gi en gave