Volontørene som skal bidra med frivillig arbeid for Misjonsalliansen i Kambodsja i vår: f.v. Markus Nyborg, Sverre Rafoss Borgen, Andreas Salte, Hanne Celine Nyborg, Hanne Aspholt Kjensrud, Hanna Sofie Nygjerde.
Volontørene som skal bidra med frivillig arbeid for Misjonsalliansen i Kambodsja i vår: f.v. Markus Nyborg, Sverre Rafoss Borgen, Andreas Salte, Hanne Celine Nyborg, Hanne Aspholt Kjensrud, Hanna Sofie Nygjerde.

Fra -10 til +30 grader

Seks volontører har ankommet Kambodsja, og en ny hverdag i varmere omgivelser.

Volontørene kommer fra ulike deler av landet og skal de neste fire månedene bo i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, og jobbe frivillig for Misjonsalliansen.

Bli kjent med landet

De første ukene har vært dedikert til å lære seg kambodsjansk språk og å bli kjent med byen de skal bo i. For å gjøre dette på en morsom måte, arrangerte vi et "Amazing Race" rundt i Phnom Penh med mange ulike oppgaver. Oppgavene var å ta bilder utenfor kjente bygninger eller steder, prøve å spise eksotisk mat som edderkopper, frosker eller biller, kjøpe den billigste T-skjorten på markedet og å ta tuk-tuker for å komme seg rundt i byen. Volontørene tok alle utfordringene på strak arm og det ble en dag med mye latter og gode opplevelser.

Frivillig innsats

Nå kan volontørene etter hvert se frem mot å begynne å jobbe. Noen skal jobbe på et senter for tekstilarbeidere, der de skal bidra i undervisning om grunnleggende engelsk og data. Andre skal jobbe med fotball og bidra på en kristen skole. Vi i Misjonsalliansen ser frem til noen fine måneder med volontører på plass. Det gir stor verdi for oss og for hos de lokale organisasjonene og institusjonene der de skal jobbe.

Volontør som bidrar som frivillig i bistandsprosjekt
En tidligere volontør som bidrar i engelskundervisningen.

Kamp mot urettferdighet

Volontørene selv vil få muligheten til å lære om en ny kultur og bidra til å gjøre en forskjell i lokalsamfunnet. Kambodsja er et land som fortsatt sliter med store utfordringer av fattigdom og urettferdighet. Selv om landet har sett en økonomisk vekst de siste årene, er det fortsatt mange mennesker som lever i sårbare livssituasjoner.

Et annet problem i Kambodsja er korrupsjon og mangel på rettsikkerhet. Det er vanlig med korrupsjon i offentlig sektor, noe som kan gjøre det svært utfordrende for vanlige folk å få tilgang til grunnleggende tjenester og rettferdighet. Korrupsjonen kan også gjøre det vanskelig for organisasjoner som arbeider med å forbedre levekårene for folk.

Lykke til!

Som volontører, vil de få muligheten til å se og lære om hverdagen til menneskene som lever i Kambodsja, og bidra til å gjøre en forskjell i lokalsamfunnet. Det vil være utfordrende, men også veldig givende. Vi ønsker dem lykke til med oppholdet!

Les om volontør-ordningen vår her. Kanskje det er du som skal reise neste gang?

Gi en gave