Jessheim 1 B91 copy

Håpsfest for Liberia

En aktiv samarbeidsmenighet tar misjonsengasjementet til nye høyder.

Søndag 17.oktober var det Håpsfest i Jessheim kirke. Hovin menighet er en aktiv menighet som omfatter Jessheim, Sand og områdene rundt. Jessheim har de siste tiårene merket godt til «Gardermoen-effekten», og økningen i folketall i dette området har vært stor. Tilflyttingen har gjort menigheten til en stor og aktiv generasjonsmenighet, og håpsfesten denne søndagen bestod både av familiegudstjeneste med utdeling av fireårsbok og et arrangement i etterkant med mange ulike aktiviteter.

– Hovin menighet har støttet Misjonsalliansens arbeid i Liberia siden 2017 og har et spesielt fokus på såkalte wash-prosjekter, altså arbeidet med helse, hygiene og rent vann. Menigheten har til og med bygget en brønn i murstein inne i kirken som en påminnelse om misjonsprosjektet sitt, forteller Sverre Vik fra Misjonsalliansen.

Sammen med den frivillige Misjonsalliansen-entusiasten Marthe Jerpstad deltok han på gudstjenesten med informasjon om Misjonsalliansen og om arbeidet i Liberia.

– Gudstjenesten hadde også en familievennlig bønnevandring med fem-seks bønnestasjoner. Barna kunne brette bønnelapper til papirblomster, og man kunne gjøre bønnelapper om til papirbåter som kunne settes på vannet. Klagebønnene ble stukket inn i en mur.

Egne penger "trykket" opp til håpsfesten

Etter gudstjenesten var det aktiviteter og kafe i atriet utenfor kirken med bål og pølsesalg, kaffe, kaker, utlodning, lykkehjul og fiskedam. Det var ikke minst populært å kaste våte svamper på ansiktet til presten. Alle inntekter gikk til misjonsprosjektet i Liberia.

– Menigheten har trykket opp Liberia-penger. 100 Liberiapenger kostet 100 kroner, og alle aktivitetene under Håpsfesten måtte betales med disse pengene, sier Sverre.

I gudstjenesten oppfordret han til fast givertjeneste og til å bli fadder i Misjonsalliansen, og han og Marthe stod på stand i atriet og fikk snakke med mange av de frammøtte.

– Vi fikk sju nye faddere på standen, og dagen etterpå fikk vi to til via nettsiden vår. Til sammen ni nye faddere. Det er vi takknemlige for, sier en fornøyd menighetskontakt hos Misjonsalliansen.

Gi en gave