Cristofer

Inkluderende speidere

Cristofer har fått muligheten til å bli speider, noe som har endret måten han ser på livet.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg kunne delta i et slikt prosjekt, sier Cristofer.

Cristofer er fra et fattig nabolag som ligger 20 km fra sentrum i Curitiba, sør i Brasil. Å vokse opp i favelaen har vært vanskelig for den unge gutten. Han brukte ofte vold for å løse konfliktene sine.

– Jeg tenkte ikke på andre mennesker og jeg tenkte ikke på samfunnet mitt, forteller han.

Speiderne har flere samlinger og barna knytter tette bånde til hverandre.

Speidergrupper er et godt pedagogisk verktøy for å fremme integrert utvikling av barn og unge, men i Brasil når ikke speiderbevegelsen fattige områder. Derfor startet Misjonsalliansen med partnere et prosjekt for å inkluderende vanskeligstilte barn og unge. Her gir man rom for at barn fra familier med lav inntekt også kan delta i den nasjonale speiderbevegelsen. Prosjektets ledere nekter å akseptere at et barn får sitt potensiale svekket på grunn av hudfargen og hvor de bor.

– Når noen spør meg hva prosjektet betyr for meg, svarer jeg: «det betyr livsforvandling». Her har jeg lært å bygge vennskap, jeg har blitt kjent med Gud og jeg vet at jeg kan bidra til å forandre nabolaget mitt, sier Cristofer.

Cristofer ser nå lysere på fremtiden. Gjennom prosjektet har han også fått muligheten til å lære musikk. Han har allerede hatt fremføringer flere steder i Curitiba, og følger en enorm takknemlighet for alt han har lært.

– Lærerne planter håpets frø i våre hjerter. De lærer oss å drømme. En dag skal jeg delta i et symfoniorkester. Dette er drømmen min, avslutter den positive gutten.

Gi en gave