Bilde 01 04 2017 22 14 01

Innsamlingsaksjon 1. april var ingen spøk!

Lørdag 1. april arrangerte koret Korall konsert og gallamiddag til inntekt for rent vann i Liberia. Resultatet sprengte skalaen.

Vi hadde regnet med hundre tusen kroner, forteller Nina Holm Viste som har ledet prosjektet, men vi fikk inn over fire ganger så mye.

Randaberg menighet har engasjert seg i Misjonsalliansens arbeid i Liberia. En god grunn til at valget falt på Liberia er at Misjonsalliansens ansatte i Liberia heter Janne og Rune Øygard og er fra Randaberg. Flere fra menigheten har besøkt Janne og Rune og har selv sett problemene som menneskene i dette fattige landet på vestkysten av Afrika sliter med. Rune og Janne var også med på skype under innsamlingen.

I Liberia finnes det én lege per hundre tusen innbyggere, forteller Martin Aarflot som er markeds- og kommunikasjonssjef i Misjonsalliansen. Det tilsvarer fire leger i hele Rogaland. – Når det er så få leger, må vi gjøre det vi kan for å holde folk friske, forteller han videre. Halvparten av verdens sykdommer er vannbårne, og bare halvparten av Liberias innbyggere har rent vann derfor jobber Misjonsalliansen med å grave brønner.

– Vi i Korall hadde lyst til å gjøre en ekstra innsats for å hjelpe Misjonsalliansen, sier Nina Holm Viste. Koret har mobilisert en liten hær av frivillige og har planlagt arrangementet i mange måneder. Først konsert der gamle og nye korister stilte opp og fylte møtesalen på Forsamlingshuset. Deretter fortsatte arrangementet i etasjen under med gallamiddag. – Vi hadde fått med oss hobbykokken Jostein Bruland som vartet opp med hjemmelaget hjortegryte, og kakebordet etter middagen var et bryllup verdig. Kvelden ble avsluttet med såkalt amerikansk auksjon. Inngangsbilletten kostet 500 kroner, for vi ville gjøre alt vi kunne for å samle inn mest mulig penger, forteller Nina. De frivillige hadde også jobbet hardt for å få med sponsorer. – Vi hadde håpet på to hundre gjester og at vi kunne klare å samle inn litt i overkant av hundre tusen kroner, inklusive kollekt på søndagens gudstjeneste. Da vi gjorde opp status mandag formiddag, hadde vi fått inn firehundre og sekstitusenkroner, forteller Nina Holm Viste ivrig.

– Vi har aldri opplevd maken til innsamlingsaksjon, forteller en begeistret Martin Aarflot i Misjonsalliansen. Nå kan vi grave 12 brønner og gi vann til mer enn tre tusen mennesker.

Gi en gave