Lizandro portrett

Lizandro kjenner koronakrisen på kroppen i Ecuador

Situasjonen er vanskelig og mange er allerede døde.

I storbyen Guayaquil der Lizandro bor, har de nok utfordringer utenom koronaviruset. Det er en by med mange store sosiale utfordringer. Den største utfordringen er kanskje den høye kriminaliteten som en kan se daglig i gatene. Narkotika florerer og rammer mange ungdommer og unge mennesker helt ned i seksårsalderen. Rusen er et lett bytte når hverdagen er vanskelig. Mange er arbeidsledige, og det preger både små og store.

Vi ser alltid dans og musikk i gatene. Det er sånn vi håndterer kriser.

Lizandro

Lizandro forteller at situasjonen er ekstra vanskelig nå i denne pandemien. «Vi prøver å ta vare på hverandre, men det er noen som later som ingen ting». Han sier at han ikke helt vet hvorfor noen ikke tar dette inn over seg. «Kanskje de har blitt apatiske, ettersom de er vant til å ha så mange problemer»

I Ecuador og spesielt i Guayaquil trenger de ikke bare medisiner, helsehjelp og mat, men også kunnskap om viktigheten av å holde seg hjemme i disse covid19-tider. Det er ikke alltid like lett, spesielt om hjemmet ikke er et trygt sted å være. Vold inntreffer dessverre hyppig bak fire vegger, og mange kvinner og barn er ikke trygge i sitt eget hjem.

En pandemi er ikke lett, uansett hvor man befinner seg. Vår tanke og bønn går til Lizandro og andre mennesker som nå står midt oppi koronakrisen!

Gi en gave