Mangrove-voktere

Alea og de andre barna forteller mer om hva de har lært på kurs. – VI har lært å plante mangrovetrær og vi er nå mangrove-voktere. Mangrovetrærne renser vannet og de kan beskytte mot storm og flom.

Det er flere av barna som har opplevd ekstremt uvær på kroppen. – Jeg ble veldig redd og nervøs en gang det var en storm, forteller en av guttene. Husene i landsbyen ligger veldig utsatt til, og de er bygget av lett materiale.

I 2013 opplevde landsbyen en supertyfon. De hadde ikke tid til å evakuere fordi de ikke visste at den kom. De som bodde i de mest sårbare husene dro til naboene som hadde mer solide hus. – Det er alltid hus som blir ødelagt under en tyfon, forteller Aman. Men ofte har menneskene allerede reist og tatt med seg tingene sine. Landsbyen er ikke like engstelig for at dette skal skje igjen, fordi de nå har en plan. – Vi hadde en stor øvelse på evakuering, dette har vært med på å skape trygghet, forteller Aman. Jeg får se en film fra evakueringen, og det er imponerende hvordan de klarer å kommunisere og få fram mat, vann og et trygt sted hvor innbyggerne i landsbyen kan sove og oppholde seg.

Les resten av historien: http://historier.misjonsallian...

Gi en gave