Malene Jerpstad og Kjell Audun Lokslid MSJ 11823 1920 Foto Ida Cecilie Madsen

Misjonsalliansen kaller hjem utsendinger

Misjonsalliansen evakuerer en familie som jobber som utsendinger i Guayaquil, Ecuador, på grunn av den forverrede sikkerhetssituasjonen i byen og landet.

Ekteparet Malene Jerpstad og Kjell Audun Løkslid, Misjonsalliansens utsendinger i Ecuador, skulle egentlig jobbet i Guayaquil frem til desember 2025, men må nå dra tilbake til Norge med sine to små barn. Uroen har også ført til at Misjonsalliansen har avbrutt programmet for fem volontører som skulle bidratt som frivillige i arbeidet frem til slutten av mai.

De store narkokartellene fra nabolandene har drastisk økt aktiviteten i landet. Det sprer frykt, vold og elendighet, og lokalbefolkningen er redde og bekymret for fremtiden for sine barn. Situasjonen ser dessverre ikke ut til å bedre seg vesentlig eller stabilisere seg på en god stund.

Unge i sirkel som står sammen for sitt eget lokalsamfunn
Misjonsalliansen står sammen med våre lokale partnere, også i møte med den pågående krisen.

- De lokale behovene i Ecuador er større enn på lenge. Fattigdom og marginalisering øker drastisk som følge av den økte usikkerheten i landet. Selv om vi nå henter hjem norske representanter så fortsetter arbeidet gjennom vår lokale stab, sier Solveig Seland, regionleder for Sør-Amerika.

For å drive arbeidet videre på en trygg måte vil Misjonsalliansen jobbe i tett samarbeid med lokale myndigheter og våre andre partnere. Generalsekretær Heidi Sandvand Hegertun er opptatt av å følge opp sikkerheten, samtidig som vi fortsatt kan utføre arbeidet på en best mulig måte.

Vi følger sikkerhetssituasjonen i Ecuador tett og vurderer fortløpende behovet for nye grep.

Generalsekretær Heidi Sandvand Hegertun

- Vi følger sikkerhetssituasjonen i Ecuador tett og vurderer fortløpende behovet for nye grep. Vi ønsker å være der for barn, ungdom og familier som nå opplever en enda tøffere hverdag, samtidig som vi ivaretar sikkerheten til våre egne ansatte og frivillige som deltar i arbeidet, sier Sandvand Hegertun.

- Det at vi jobber sammen med andre allierte mot urettferdighet hjelper oss til å stå sterkere nå. Enten det er lokale myndigheter, andre organisasjoner eller kirker. Takk også til alle våre givere i Norge. Sammen forvandler vi årlig tusenvis av menneskeliv i Ecuador, og det skal vi fortsette med, avslutter Sandvand Hegertun.

Gi en gave