KA webinar

Misjonsalliansen med på lansering av nytt lederakademi

Denne uka lanserte KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, sitt nye lederakademi - med Misjonsalliansen i en av hovedrollene.

KA har som mål at deres nye «Lederprat med KA» skal være "en prat, litt som en bra podcast, om ledelse i frivillig og kirkelig sektor." Det ble også resultatet, en spennende samtale om Hva som er spesielt med å lede kristne virksomheter med KAs administrerende direktør Marit Halvorsen Hougsnæs, generalsekretær i Misjonsalliansen, Andreas Andersen og programleder Jens A. Bjelland.

– Det er virkelig spennende og inspirerende å få lov til å være med på slike gode initiativ, sier Andreas Andersen i etterkant av praten hos KA.

– Som ledere trenger vi å snakke om hva som inspirerer oss, hvilke ledelsesgrep vi har gode erfaringer med og hva vi må gjøre annerledes. Et slikt tiltak fra KA er et veldig godt eksempel på den samtalen. Jeg gleder meg virkelig til å følge akademiet videre fremover.

I tillegg til webinaret, ble det også lansert en ny bok. Den heter "Ledelse og organisering i kristne virksomheter" og har også et bidrag fra Misjonsalliansens generalsekretær.

– I vårt bidrag til boken har fokuset vært todelt. Det ene er å si litt om vårt forhold til Den norske kirke, og hvordan vi håper å være en to-veis kanal for menighetenes misjonsengasjement. Vi ønsker å bidra til en mobilisering for rettferdighet som handler om mer enn gaver til vårt diakonale arbeid. Det er viktig, men vi ser også hvor bra slike samarbeid blir når vi får til en dypere forståelse av det som skjer i arbeidet og giver-menighetene her i Norge.

– Vår andre fokus i boken er å si litt om hvilke hvordan vi som organisasjon blir bedre av å være økumeniske, med fokus på diakonien fremfor konfesjonelle uenigheter. Det punktet har også seniorrådgiver i KA fulgt opp med en interessant artikkel om hvordan kirkelige virksomheter skaper engasjement og motivasjon for arbeidet. En interessant artikkel som også anbefales sammen med resten av boka, sier Andersen.

Under kan du se et klipp fra samtalen Andersen hadde hos KA, og på denne lenken kan du kjøpe boka "Ledelse og organisering i kristne virksomheter".

Her kan du lese mer om KAs lederakademi og melde deg på deres gratis nyhetsbrev.

Klipp fra lanseringen av "Lederprat med KA"

Gi en gave