Koraima 1 B

Mitt nye liv

Da jeg var i dyp fortvilelse, kom noen mennesker og lyste opp i mørket mitt.

I 27 år har Misjonsalliansen vært til stede blant de mest sårbare og tilsidesatte mennesker i storbyen Guayaquil i Ecuador, ofte i nye soner med ulovlig oppført bebyggelse. Disse områdene av Guayaquil preges av kriminalitet, rusmisbruk og svært dårlige oppvekstvilkår for barn og unge. De har dessuten dårlig infrastruktur og mangler ofte skoler og andre offentlige tilbud.

Sergio Toral er et slikt nabolag i Guayaquil, og her bor 22 år gamle Koraima Iturre. Med en vanskelig bakgrunn og oppvekst har hun fått hjelp fra DYA (Desarrollo Y Autogestion), en organisasjon som jobber innenfor forebyggende helse og er en av Misjonsalliansens partnere i Guayaquil.

– Det startet med et helseproblem da jeg var 13 år gammel. Jeg hadde på dette tidspunktet flyttet hjemmefra og bodde sammen med en kjæreste. Jeg ble undersøkt av lege, og diagnosen viste at jeg hadde både tuberkulose og hiv. Dette var veldig tunge nyheter for meg, og jeg ønsket bare å dø, forteller Koraima.

Hun valgte heldigvis å få hjelp på et helsesenter. Både Koraima og partneren startet umiddelbart med behandling, men det følgende året ble en svært vanskelig tid for den unge tenåringen.

Det var da jeg møtte menneskene fra DYA at ting endret seg. Jeg visste ikke på den tiden hva tuberkolose var for noe, og jeg likte ikke behandlingen. DYA hjalp meg, og de motiverte meg til å fortsette. De hjalp meg egentlig til å fortsette å leve, sier Koraima.

Jeg ble undersøkt av lege, og diagnosen viste at jeg hadde både tuberkulose og hiv.

Koraima Iturre

Koraimas kjæreste ble sykere enn henne og var døden nær, men er nå mye friskere. Siden han ikke ville slutte å ruse seg, skilte de to lag.

– Etter at jeg ble syk, var jeg mye alene og følte meg ensom. Det var ingen nær meg som kunne støtte meg. Bortsett fra DYA. Hos dem var det alltid en åpen dør og alltid noen som stod klar til å veilede meg. Jeg var ikke lenger alene.

Livet har blitt bedre for Koraima. Hun har fått en ny mann, hun har fått barn og er igjen gravid. Hun har også gjenopprettet kontakten med familien sin og får støtte fra dem. Men Misjonsalliansen og DYA har vært med henne hele tiden. Fram til i dag.

– Jeg har fremdeles tuberkolose og er hiv-positiv, men jeg blir fulgt opp av DYA og av sykehuset. Jeg får hele tiden informasjon om sykdommen og helsen min, og jeg føler meg trygg og har nå også en god familie, sier hun.

I følge Koraima Iturre har det betydd mye for mange at Misjonsalliansen og DYA begynte å arbeide i Sergio Toral. – Jeg takker Misjonsalliansen og DYA for at jeg lever. Men det er ikke bare jeg som har fått hjelp. De gjør mye godt for hele dette fattige lokalsamfunnet vårt, både for barn, eldre og funksjonshemmede. Myndighetene bryr seg ikke om oss, og det er vanskelig å få medisinsk hjelp. Men når DYA er sammen med oss, føler vi oss trygge, sier hun og legger til: – Også under pandemien har de støttet meg og til og med kommet med mat til familien min. Hver gang jeg blir invitert til å delta på samlinger og i møter, kommer jeg. De er redningen min.

Gi en gave