Sreyneang Yen leder en gruppesamling av ungdom som spiller fotball.
Sreyneang Yen leder en gruppesamling av ungdom som spiller fotball.

– Jeg var sjenert, men nå er jeg modig

Gjennom fotball fant Sreyneang Yen stemmen sin.

24-år gamle Sreyneang Yen er i dag kristen ungdomsleder for et lokalt idrettsprosjekt i Kampong Chan-provinsen i Kambodsja. Men da pastoren hennes først spurte om hun ville være med å spille fotball, var hun usikker.

I begynnelsen var jeg redd. Jeg var veldig sjenert og snakket ikke mye, forteller hun.

Sammen med de lokale kirkene i området har Misjonsalliansen satt i gang prosjekter for å engasjere ungdom i idrettsaktiviteter. Arbeidet er en del av det vi kaller "idrett krysser grenser" og går blant annet ut på å styrke ungdommers potensial og talenter gjennom idrettsglede. Dette har hjulpet Sreyneang til å bli mer selvsikker og trygg på seg selv.

– Jeg har nå mot til å gjøre mange ting. Jeg kan snakke og diskutere med andre mennesker, som jeg ikke klarte før. Jeg har fått nære venner og klarer å kommunisere med nye folk. Jeg leder idrettsprogrammet, deler erfaring med andre mennesker og lærer nye ting, sier hun.

For Sreyneang har den åndelige delen av arbeidet også vært viktig.

– Jeg hører nye budskap fra bibelen hver uke og er oppmuntret av dem. Jeg pleide å være en person som ikke tilga. Jeg viste ikke kjærlighet og omsorg for personene rundt meg, og jeg tenkte alltid at jeg ikke hadde feil. Men dette prosjektet forandret livet mitt. Jeg vet hvordan jeg tilgir og jeg kan se at jeg har forbedret meg, forklarer hun.

Portrettbilde av Sreyneang.
Sreyneang Yen sier at prosjektet har gjort henne modig, og at hun nå tør å gjøre ting hun ikke klarte før.

For de andre ungdommene i prosjektet har dette også vært viktig. De har begynt å oppmuntre hverandre og har en sterkere fellesskapsfølelse.

– Prosjektet hjelper ungdommene fra innsiden og ut. Det forandrer tankesettet deres samtidig som kroppene deres blir sterkere og sunnere. Dette prosjektet lærer ungdommene hvordan å ta vare på seg selv og hva som er riktig og galt fra Guds ord. Livene deres forandrer seg når de kjenner Gud og følger Jesus, forteller Sreyneang.

Sreyneang peker på at hun kan se ringvirkningene av arbeidet hos flere i lokalsamfunnet. Hun forteller blant annet at foreldrene ser en forandring i barnas holdninger. Gjennom læring, og at noen lytter til de unge og viser dem kjærlighet, får de en ny tro på fremtiden.

– Idrettsarbeidet hjelper lokalsamfunnet ved å utvikle en positiv ny generasjon, avslutter hun.

Gi en gave