OKO7986

En appell om nestekjærlighet

Bebeto, vår landdirektør i Brasil, forteller om situasjonen i Brasil knyttet til koronautbruddet.

Vi opplever vanskelige dager over hele verden med COVID-19-pandemien. For oss blir ting mer komplisert fordi Brasil ikke har den typen president som et land trenger i en tid som dette. Antallet smittede og døde i landet vokser. Vi er veldig bekymret for spredning av koronavirus i fattige nabolag og i favelaer der vi jobber.

De grunnleggende WHO-anbefalingene er vanskelige å anvende i de fattigste områdene. Det er praktisk talt umulig å isolere alle som har symptomer og opprettholde sosial avstand i områder med ekstrem høy befolkningstetthet og hus på 15m².

I mange fattige samfunn er vannforsyningen ujevn og vannkvaliteten tvilsom. Dette undergraver den mest grunnleggende anbefalingen fra helsemyndighetene, som er å vaske hendene. Men for øyeblikket har vi ikke tid til å beklage eller analysere den politiske situasjonen. Derfor opptrer vi blant de fattigste. Fra kirker og partnerorganisasjoner til Misjonsalliansen gir vi:

• Opplæring av barn om faren for viruset og forebyggingstiltak - barn er multiplikasjonsagenter som formidler kunnskap i sine familier. • Mobilisering av ressurser for å garantere mat og ernæringsmessig sikkerhet for barn og deres familier. I fattige nabolag og favelaer i Brasil lages hovedmåltidet for de aller fleste barn på skolen. Skolene er nå stengt, det betyr at barn allerede er sultne. • I et område med ekstrem fattigdom i Rio de Janeiro, sikrer vi levering av lastebiler med vann til familier så de får vasket hendene. Vi er i samtale med den lokale ledelsen om å bore en brønn og garantere den grunnleggende retten til tilgang til vann for minst 250 av de fattigste blant de fattige familiene.

Jeg tror at det er en følelse av kollektiv sårbarhet på planeten. Men tro på Kristus gir styrke. Vi arbeider for å forvandle en følelse av kollektiv sårbarhet til en bevegelse av kollektiv medfølelse. Og vi vil invitere deg til å delta i dette!

Gi en gave