Photo 2020 06 03 15 13 17

Nye vaner i Kambodsja

I Kambodsja er det nå 125 registrerte tilfeller av korona-viruset, og de fleste er importerte tilfeller. Det gikk nylig en måned uten nye tilfeller, men så kom det tre tilfeller på en uke.

Landet har gjort tiltak som at skolene er stengt, og det er snakk om at de ikke åpner igjen før i november, når et nytt skoleår starter. Sosiale møtesteder som karaokebarer og massasjesalonger er og stengt. Men mye tyder og på at hverdagen er på vei tilbake, det er mer trafikk og flere har begynt å jobbe igjen.

Misjonsalliansen har sammen med sine lokale partnere gjort flere tiltak for å hindre spredningen av korona de siste månedene, noe vi og skal fortsette med i tiden fremover. De viktigste tiltakene har vært håndvask og håndsprit. Misjonsalliansen har delt ut håndsprit til mange landsbyer, helsesentere og kommunale kontor. Vi har og delt ut flere hundre munnbind, drikkevann og såpe.

For å gjøre håndvask tilgjengelig for alle er det og blitt bygd enkle håndvaskstasjoner med rent vann og såpe. Mange forteller at håndvask har blitt en vane, noe som har hatt mye å si for å hindre smitte og at folk holder seg friske. Flere har kommer tilbake til landsbyen og mange har sittet i karantene. Bøndene har kunnet dyrke som normalt og vi ser og at mange har begynt å dyrke nye typer mat.

Å dele informasjon har vært viktig i denne tiden og Misjonsalliansen har delt ut flere plakater med informasjon til skoler. Selv om skolene er steng får noen lærere dra ut til landsbyene og undervise elever i små grupper, her har de brukt plakatene.

I provinsen Svay Rieng har Misjonsalliansen gjort flere tiltak mot korona. Mr Sorn Sary som er prosjektleder møter 65 år gamle Mr Pov Chhien hos de lokale myndighetene. Mr Pov sier: tusen takk for at dere alltid kommer til oss lokale myndigheter og bygger gode relasjoner. Vi er takknemlige for alt vi har fått. Fra kurs til såpe.

Støtten fra myndighetene og Misjonsalliansen har vært viktige for provinsen. – Det jeg bekymrer meg mest for nå er om folk må reise ut av landsbygda for å jobbe, da kan de bli smittet og spre smitten, forteller Chhien.

Vi skal fortsette å gjøre tiltak mot korona i Kambodsja. Tusen takk for alle som har gitt bidrag som gjør at mange mennesker har fått såpe, håndsprit og vann.

Gi en gave