IMG 0129

Nytt samarbeid: Idrett krysser grenser

Kristen idrettskontakt (KRIK) og Misjonsalliansen inngår nytt samarbeid for å hjelpe vanskeligstilte barn og familier.

Gjennom samarbeidet blir nå KRIK en del av Misjonsalliansens arbeid, gjennom innsamling av gaver i Norge og praktiske bidrag som volontører ute i bistandsprosjekter. I det nye samarbeidsprosjektet «idrett krysser grenser» skal de to organisasjonene sammen hjelpe vanskeligstilte barn og familier i Kambodsja, Brasil, Bolivia og Ecuador oppleve idrettsglede, trosglede og livsglede.

Volontører har lenge vært en viktig del av Misjonsalliansens arbeid. Mange nordmenn har fått bidra med sine evner og sin tilstedeværelse, samtidig som de gjennom arbeidet har fått oppleve og få kunnskap om en annen side av verden enn den vi har her i Norge.

Andreas Andersen, generalsekretær i Misjonsalliansen, gleder seg nå til å ta imot nye ungdommer og se dem få bruke sine evner i samarbeid med våre faste ansatte og partner-organisasjoner.

– Det gir en enorm glede å se at folk i prosjektene blir sett og møtt som medmennesker, høyt elsket av Gud slik de er. Det bidrar volontørene våre til. Jeg har også sett mennesker selv bli forvandlet i møte med nød, urett, og en helt annen verden enn den vi lever i.

De norske ungdommene som blir med som volontører skal få bidra til å hjelpe barn og unge inn i trygge fellesskap, der de blir møtt med Jesu kjærlighet i ord og handling.

Andreas Andersen, generalsekretær i Misjonsalliansen

Kristen Idrettskontakt, KRIK, er en kristen medlemsorganisasjon med over 400 lokallag og når 16.000 medlemmer over hele Norge. De drømmer om å skape fellesskap som ser utover seg og sitt. At venner og kjente inviteres med på leir. At det alltid en ledig plass på laget.

Generalsekretær i KRIK Vegard Husby gleder seg over å komme i gang med det nye prosjektet.

– Vi vil lære hverandre at vi kan juble over en herlig scoring i det ene øyeblikket, og snakke om liv og tro i det neste. Slike ting skjer ikke bare i Norge, men overalt. Vi er veldig glade for at vi kan kanalisere et brennende engasjement for unge menneskers tro og glede sammen med Misjonsalliansen. Gjennom Idrett krysser grenser vil vi gjøre vårt for at flere barn og unge kan finne venner, glede og tro på Jesus i en urettferdig verden.

Hvis vi ikke læres opp til å bry oss om misjon og nestekjærlighet som unge, lærer vi det aldri.

Vegard Husby, generalsekretær i KRIK

Gi en gave