Foto: Petra Lapveteläinen
Foto: Petra Lapveteläinen

Skole og lek i stedet for arbeid

– Hei, jeg heter Sreyran og er ti år – og drømmerom å bli lærer.

Mamma, pappa, lillebrødrene mine og jeg bor på landsbygda i Kambodsja i et enkelt hus uten vann og strøm, men vi har tak over hodet.

Jente bærer en bøtte
Foto: Petra Lapveteläinen

Hjemme hjelper jeg til med å vaske og lage mat. Jeg må også hjelpe mamma med å passe de minste, siden mamma er syk. I tillegg må jeg hente vann fra brønnen. Jeg vet ikke om vannet er rent, for nå har den minste broren min diaré.

Skolebarn
Foto: Petra Lapveteläinen

Det er ikke lenge siden jeg også var syk. Jeg hadde malaria, og det tok to måneder å behandle sykdommen. Problemet var at pappa ikke hadde penger til medisiner, så jeg gikk glipp av mye skole og måtte gå 3. klasse om igjen. Dette gikk også ut over familien, siden jeg ikke fikk hjulpet til hjemme.

Jente som skriver
Foto: Petra Lapveteläinen

Familien min har et lite stykke land hvor vi dyrker grønnsaker. Her hjelper jeg til med å luke og gjøre klar åkeren, selv om jeg aller helst vil leke med venner. Den lille jordlappen gir ikke mye mat, men vi tar vare på hverandre så godt vi kan.

Som fadder er du med på å gi tilgang til blant annet rent vann, god utdanning og trygg helsehjelp. Sreyran har en drøm. Hun vil bli lærer. Du kan hjelpe barn som Sreyran til å nå drømmene sine ved å bli fadder!

Gi en gave