April 1 of 1

Små barn med store drømmer

I en bydel i millionbyen São Paulo, bak et gjerde og opp en trapp, høres det latter og barneføtter som løper raskt over gulvet.

Når barna kommer til dagsenteret, hilser de på hverandre før de løper inn porten. Barna kommer på senteret enten før eller etter skolen fordi noen går på skolen fra morgenen av og noen går på ettermiddagen. På dagsenteret får de hjelp med leksene, de får mat, har aktiviteter og trygge voksne rundt seg som ser dem.


Favelaen ligger vegg i vegg med et av de viktigste universitetene i Brasil. Det er få, men likevel noen tilfeller hvor unge fra favelaen har klart å komme inn på universitetet. Å gå på dagsenteret gir barna en bedre sjanse for å fullføre utdanning.

Barna på dagsenteret har store drømmer for framtiden, og de forteller om hva de liker å gjøre på fritiden.

Gabriel, 7 år:

På dagsenteret liker jeg veldig godt når vi spiller fotball eller gjør andre fysiske aktiviteter. Jeg har tre bestevenner som jeg digger å få leke med hver gang jeg kommer hit.

Jeg drømmer om å bli kunstner når jeg blir stor, fordi det å male bilder er noe jeg liker veldig godt å gjøre. Jeg liker også å stå på skateboard.

Vanessa, 8 år:

Jeg liker å leke, og jeg har fått så mange gode venner her på senteret. Det er ikke sånn at jeg har en bestevenn, for jeg er venner med alle. Jeg liker å bli kjent med alle som er her, og vi har det veldig gøy.

Jeg drømmer om å bli politi når jeg blir stor, fordi jeg syns det er veldig viktig det politiet gjør og jeg vil ta de slemme menneskene som gjør dumme ting. Og det er veldig bra at jeg ikke er redd for noen ting.

Manuela, 8 år:

Det beste med å være på dagsenteret er å lære nye ting. Vi dro på tur til et museum, og det var veldig spennende. Vi fikk se knokler fra dyr og mange andre morsomme ting. Jeg har aldri vært på museum før, så det var en stor opplevelse.

Jeg drømmer om å bli advokat når jeg blir stor. Jeg ønsker å forsvare mennesker og hjelpe de som trenger det mest. Jeg vil gjøre noe som er viktig for andre.

Pedro, 8 år:

Jeg elsker å spille fotball. Og jeg liker når vi får se mange forskjellige filmer på senteret.

Min største drøm er å bli fotballspiller. I dag har jeg på meg en fotballskjorte. Hvis ikke jeg klarer å bli fotballspiller, drømmer jeg om å jobbe med et fotballag. Det eneste jeg vil er å drive med fotball.

Kimberly, 8 år:

Når jeg kommer på dagsenteret, blir jeg veldig glad fordi jeg får være med alle de andre barna. Alle er snille med hverandre, og man får alltid være med og leke.

Jeg drømmer om å jobbe som veterinær når jeg blir stor. Grunnen til at jeg vil bli veterinær er fordi jeg elsker dyr og jeg vil ikke se at de har det vondt. Jeg ser dyrene på gata utenfor her, og de har det ikke bra. Hvis jeg blir veterinær, kan jeg hjelpe de.

Gi en gave