Solidaritetsklassen

Solidaritetsklassen ga 250 000 kroner til Guayaquil

Før sommeren ga Solidaritetsklassen på Bekkestua 250 000 kroner som akutt hjelp til Ecuador i en vanskelig korona-situasjon.

Av alle byer i Sør-Amerika er Guayaquil desidert hardest rammet av koronaviruset. Tidligere i vår ble hundrevis av lik liggende flere dager på gata. Det bor også tusenvis av fattige som nå har tøffere dager i møte som følge av koronapandemien. Misjonsalliansen satte derfor i gang en aksjon for å kunne bistå til utfordringene en befolkning i krise nå står overfor.

I fjor mottok Misjonsalliansen hele en million kroner fra Solidaritetsklassen på Bekkestua. Før sommeren var Solidaritetsklassen var en av dem som svarte på det nye behovet og valgte å bidra med 250.000 kroner. Pengene går til at fattige familier skal kunne få akutt hjelp og er samlet inn gjennom dugnader og flaskepant. Deres bidrag gjør at Misjonsalliansen i større grad kan tilby akutt hjelp, i tillegg til å opprettholde planlagt arbeid.

Solidaritetsklassen, som er strategisk alliert med Misjonsalliansen, jobber for å sikre skolegang og bedre muligheter for barn i slummen i Ecuador. Tidligere har klassen bidratt til å sikre lærerutdanning og fått bygget en skole. I tillegg har de gitt midler til ytterligere to skoler og hatt fokus på å bedre livet til mennesker med behov for spesialtilpassede skoledager.

Misjonsalliansen har jobbet i Guayaquil i mange år. Nå jobber vi med mennesker med umiddelbare behov og med liten mulighet til å planlegge morgendagen. Gjennom samarbeid med bedrifter og lokale myndigheter kan vi bidra til å sikre at mat, medisiner, såpe, vann og langsiktig hjelp når ut til de mest sårbare. Det nettverket vi har i byen fra før, som vanligvis hjelper oss med å støtte utsatte familier, kommer til nytte for formidling av livreddende smitteverninformasjon.

Tusen takk til Solidaritetsklassen for bidraget til deres vennskapsby Guayaquil. Vi er så takknemlige for viljen disse elevene viser til å støtte den koronarammede byen, og vi er stolte av å få samarbeide med dem.

Gi en gave