BONTHE OKO9871

Stolt lærer

Gammelt handelssted har fått ny skole

– Skolen hvor jeg er rektor er en av de eldste ungdomsskolene i Sierra Leone. Men den var lenge veldig nedslitt og veldig upraktisk på alle måter. Mange elever valgte heller å gå på skole andre steder og lengre vekke fra landsbyen sin, forteller rektor Aminata Foday.

Skolen til Aminata ligger i byen Bonthe, et lite tettsted på øya Herbro i Atlanterhavet, utenfor fastlandet i Sierra Leone. Dette var en gang en viktig britisk kontrollpost for bekjempelse av slavehandelen. Stedet ble senere en viktig skipshavn for salg av jordbruksprodukter, men i dag er dette bare et fjernt minne. Det utsatte og avsidesliggende lokalsamfunnet ligger et par timers båttur fra fastlandet.

– Et lokalsamfunn uten skole har ingen framtid. Det blir umulig å skape vekst og utvikling når den unge generasjonen ikke vil bosette seg her, sier Aminata.

Et lokalsamfunn uten skole har ingen framtid. Det blir umulig å skape vekst og utvikling når den unge generasjonen ikke vil bosette seg her.

Aminata Foday

Under Metodistkirkens årlige konferanse i dette området fikk hun høre om muligheten til å få støtte fra Misjonsalliansen. – Jeg hørte historier om hva som hadde blitt gjort andre steder, og da ble jeg enda mer nysgjerrig. De måtte bare ha en søknad fra skolen, ble jeg fortalt.

Søknaden ble sendt, og skolen fikk den innvilget. Deretter ble gamle skolen rehabilitert, og det har betydd svært mye for lokalsamfunnet. – Før ville ikke foreldrene sende barna sine på den lokale skolen. Men det vil de nå. Mange elever er kommet tilbake til oss, og mange familier sier de nå vil fortsette å bo i Bonte, sier en lykkelig rektor.

Gi en gave