Helsestasjon 16 9

Store utfordringer for helsesentrene i Nepal

Under pandemien har mye vært stengt også i Nepal. Misjonsalliansens arbeid i vest er fortsatt operativt, og det er særlig behov for helsetjenester.

Alle helsesentrene i Doti distrikt skal være åpne for å hjelpe innbyggerne. Dette er utfordrende når landet stenger ned mye av aktiviteten, og særlig tilgang til medisin og annet viktig materiell blir krevende i tiden som kommer.

Behovene er store i Nepal. Det gjelder særlig utstyr som hele verden etterspør i disse dager, personlig verneutstyr, masker for helsearbeidere, COVID-tester og sykehusutstyr for behanling av de fattigste.

Doti distrikt ligger langt fra hovedstaden Kathmandu og relativt isolert. Det betyr at styresmaktene gjør hva de kan for å hindre smitten i å komme inn og spre seg i dette området. Det er satt opp flere kontrollposter mellom provinsene, og mennesker som en mistenker å være smittet blir satt i karantene.

I Doti distrikt er det ennå ikke identifisert noen tilfeller med COVID-19. Alle ansatte i våre prosjekter jobber hjemmefra.

En av de store utfordringene nå er at et stort antall nepalere som er sesongmigranter kommer nå hjem fra India. For å hindre smitte blir disse plassert i karantene før de får komme hjem.

Gi en gave