Illustrasjonsbilde - Lokalsamfunn rammet av tyfon
Illustrasjonsbilde - Lokalsamfunn rammet av tyfon

Tyfon rammer prosjekter

Tyfonen Goni har herjet i områder på Filippinene der Misjonsalliansen har prosjekter. Det er ventet nye tyfoner i området på torsdag.

I Albay, sør på Luzon, 45 mil sør for Manila, er områder blitt truffet hardt av tyfonen Goni de første dagene av november. De takker Gud for at nesten alle har berget livet. Rapporter fra et av områdene viser at over 2200 hus er kritisk skadd og nesten 500 hus er totalt ødelagt.

Tyfonen Goni skal være den verste i landet siden tyfonen Hayan i 2013. Da mistet 6300 mennesker livet.

Dette området som er rammet, ligger ved foten av vulkanen Mayon som er den største og mest aktive vulkanen på Filippinene. Tyfonen har dekket husene med lava-sand og gjørme.

Nå venter folk på utstyr til å lage seg et midlertidig husly på taket av husene sine. Områdene har ikke veier som kan brukes av bil enda, men myndighetene jobber med saken. Strømstolpene har veltet. Det vil ta minst en måned før de kan få tilbake elektrisiteten.

Misjonsalliansen arbeider med beredskap mot naturkatastrofer i områder. Barn og handicappede er inkludert i opplæringen. Alle skal vite hva de skal gjøre når katastrofen inntrer. Misjonsalliansens samarbeidspartner forteller at myndighetene og frivillige har tatt i bruk læring og verktøy fra kurs og trening. Alle visste at de skulle evakuere til rådhuset eller skolen.

De neste ukene hjelper vi til med utdeling av nødhjelp i området sammen med andre organisasjoner. Filter til drikkevann, mat, telt og sanitærutstyr står øverst på lista. Misjonsalliansen følger situasjonen tett fremover.

Det er ventet nye tyfoner i området på torsdag.

Gi en gave