IMG 5396

Verdifulle ungdommer

Fredag 19. august besøkte vi sommerleiren til Nordstrand menighet. Hvert år arrangeres en sommerleir for ungdommene i menigheten, og i år var det 65 ungdommer som deltok.

Vi ble møtt av en gjeng engasjerte ungdommer som ville lære mer om menighetssamarbeidet Nordstrand har med Misjonsalliansen.

Da vi ankom, fikk vi utdelt en lapp hvor det stod V I P = verdifull important person. Budskapet var at vi alle er verdifulle viktige mennesker. Vi er enige med ungdommene i Nordstrand, og dette er noe vi også tenker om menneskene vi jobber med ute.

Første post på programmet var årets globalløp hvor inntekten gikk til menighetens misjonsprosjekt på Filippinene. Ungdommene hadde på forhånd skaffet sponsorer blant venner og familie. Det var mange kreative løsninger når det kom til bekledning og måter å løpe på. Noen krabbet, noen var bundet sammen i bena og noen løp flere i samme genser. En stor heiagjeng lagde liv og holdt oss oppdatert på hvor mange runder de ulike hadde løpt. Banen gikk over en stor gress-slette, gjennom en vannspreder og over en bro. Ungdommene løp mange runder og samlet inn en god sum til Misjonsalliansens arbeid.

Vi setter stor pris på engasjerte ungdommer. Dette engasjementet fikk vi spesielt erfare da Julie, markedskonsulent i Misjonsalliansen, skulle fortelle om hvordan vi arbeider på Filippinene og dele sine erfaringer som misjonærbarn og volontør. Ungdommene fulgte nøye med, og det første spørsmålet som kom var: Hvordan kan vi som unge hjelpe dere i Misjonsalliansen?

Ungdommene hadde mange spørsmål og refleksjoner rundt det å ha et misjonsarbeid og det å engasjere seg i bistand. Vi takker Nordstrand for at vi fikk komme, og vi dro fra sommerleiren med ny energi og tro på at ungdommenes engasjement kan skape forandring.

Gi en gave