Mary hadde tvillinger

– møkkete drikkevann tok livet av den ene

Tenk om du hadde visst at det var rent vann bare noen meter under deg?

Likevel måtte du bruke skittent vann fra en møkkete bekk. Det måtte Mary fra Liberia og det fikk et tragisk utfall! Mary hadde tvillinger, men lille Agnessa ble knapt 2 år gammel. Hun døde etter en kort periode med oppkast og diaré. Landsbyen hennes brukte en bekk i nærheten som eneste vannkilde. I tørketiden ble vannet stillestående og brunt, men det var det eneste de hadde.

Portrett av Mary

Du kan være med og sørge for rent vann til landsbyer i Liberia, som der Mary bor. I dag mangler fortsatt store deler av befolkningen i landet tilgang på rent vann. Skittent vann er farlig. Det fører med seg sykdom og barnedødeligheten er skremmende høy.

Skittent vann

Det finnes rent grunnvann i Liberia, men krig og konflikt har ført til at utbygging av vannsystemer ikke er blitt prioritert. Dermed må barn vokse opp med trusselen skittent vann som den fører med seg, selv om det finnes vann i bakken like under dem. Det er hva vi kaller urettferdig!

Vil du bidra til å gi rent vann til mødre som Mary?

Din julegave vil gi kunnskap og utstyr til å bygge nye brønner, og gaven vil redde liv. I jula synger vi Deilig er jorden. Men jorda er dessverre ikke alltid det gode stedet som den er ment å være.

I Misjonsalliansen jobber vi for å bekjempe urettferdighet. Til nå har vi gitt 80.000 mennesker tilgang til rent vann i Liberia. Nå trenger vi din hjelp for å kunne nå ut til enda flere. De utstyres med håndpumper og innbyggerne får opplæring i vedlikehold, slik at de kan ta vare på brønnen sin for fremtiden og dermed skape varig endring.

Mor med datter står i skittent vann

Ved å gi vann i gave til jul i år kan du sørge for at foreldre som Mary slipper å bruke skittent vann. I dag har landsbyen til Mary fått brønn med tilgang på rent og livgivende vann, men datteren hennes, Agnessa, vil hun imidlertid aldri få tilbake. Din gave vil redde liv og vil gi familier muligheten til å vokse opp sammen.

Løsningen er ikke langt unna. Vil du være med å bidra?

Det er mangel på brønner, pumper, kunnskap, verktøy og materialer. Løsningen er ikke langt unna. Du kan være med å gi livsviktig rent drikkevann til mennesker som Mary og mange andre i Liberia.

Gi en gave