Ecuador fadderbarn

Fadderbarn i Ecuador deler tanker om fremtiden

Tenåringen Dennis drømmer om å bli psykolog, så hun kan hjelpe dem som har det vanskelig.

Hun bor sammen med sine syv søsken og med mamma og pappa. Hun går på en stor skole med 5000 elever. Dennis synes det beste med skolen er lærerne, og favorittfaget hennes er engelsk. På fritiden liker hun å høre på musikk og synge. Hun har deltatt med sang i talentkonkurranser på skolen og har en liten drøm om å bli sanger og artist, men hun har også andre ønsker for fremtiden: «Jeg ønsker å studere psykologi, slik at jeg kan hjelpe barn og ungdommer som har det vanskelig», forteller hun.

Erick er også i begynnelsen av tenårene. Han bor sammen med mor, far, storesøster og lillebror i et murhus som far har bygd, og som han fortsatt bygger på. Erick liker å spille fotball på fritiden. Mange fotballgutter drømmer om å bli proffe fotballspillere, men Erick har andre drømmer: «Jeg vil bli leder i en stor bedrift sånn at jeg kan reise til andre land og oppleve mer av verden. Jeg vet at det betyr at jeg må jobbe mye på skolen, men det vil jeg. Favorittfaget mitt på skolen nå er matte.»

I områdene Misjonsalliansen jobber er det flere utfordringer. Barn blir ofte hengende ute i gatene uten mål og mening, og de blir et lett offer for narkobandene. Barn helt ned i seksårs alderen er rusavhengige, og vi ser stort frafall fra skolene – grunnet rusmisbruk. Derfor er tilgangen til god utdanning og fritidsaktiviteter ekstra viktig.

I Ecuador som i Norge, har barna mange drømmer for fremtiden. Vi jobber for at barn skal ha en trygg hverdag, både i hjemmet og på skolen, men også på fritiden. Alle barn skal få kunne leke og lære med trygge voksne rundt deg – uansett utfordringer, og det er nettopp dette fadderordningen til Misjonsalliansen fokuserer på.

Gi en gave