James1

Fra jobb til skole

Gjennom alternativ utdanning har James fått håpet og drømmene sine tilbake.

James har opplevd å leve i fattigdom fra en ung alder. På et tidspunkt i livet virket det som at alt gikk imot han. Han var 12 år da han måtte slutte på skolen. Han kunne ikke fortsette fordi foreldrene hans ikke lenger kunne støtte studiene hans. Faren var bygningsarbeider mens moren sto for oppvasken i en kantine. Foreldrene hans tjente bare nok til sine daglige utgifter. De hadde heller ikke et fast hus, men leide ulike steder.

– En dag ringte min eldre bror, og han sa at det var et behov for ansatte ved en flaskefabrikk. Vi leide bare på den tiden, og det var derfor foreldrene mine ikke kunne nekte. De ble enige om å dra til flaskefabrikken fordi det var et ledig sted å bo, forteller han.

James

I mars 2021 flyttet James sammen med familien sin til den nevnte flaskefabrikken. Der hadde de et sted å bo. Oppholdet deres på dette stedet var gratis i bytte mot tjenesten deres. Inntektene var magre, men de takket ikke nei. Faren hans ble i jobben som bygningsarbeider og kom bare hjem to ganger i måneden.

James og moren hans begynte å vaske glassflasker på flaskefabrikken. Der vasket de brukte flasker med kjemikalier som minner om Plumbo. Det gjorde vondt i hendene og var veldig vanskelig, men de måtte gjøre det for å tjene penger til sine daglige behov. James tenkte ikke på studiene, i stedet fokuserte han på å hjelpe foreldrene sine.

James
James med de andre elevene som får alternativ utdanning.

En ny mulighet

Alt har imidlertid endret seg da han møtte Misjonsalliansens partner. De kom til flaskefabrikken for å promotere alternativ utdanning til barna som hadde droppet ut av skolen. Moren til James oppmuntret han til å takke ja til tilbudet. Han er nå tilbake på skolebenken.

– Jeg sluttet å drømme fordi jeg droppet ut av skolen, men nå kommer drømmene mine sakte tilbake igjen. Og til og med de tingene jeg trodde jeg ikke kunne gjøre, kan jeg gjøre nå, forklarer han.

Han er nå svært aktiv i opplæringa. Han deltar i aktiviteter som omsorgsgruppe, familieutvikling, veiledningsøkter og andre treninger. Han er også blitt en av lederne blant ungdommene fra flaskefabrikkene.

– Jeg er nå i stand til å ta ledelsen og snakke foran mange mennesker, noe jeg trodde jeg aldri ville klare, sier han.

Lek

James har en oppfordring til andre unge som er i samme situasjon som han.

– Selv om vi droppet ut av skolen og sluttet å drømme, er det ikke en grunn for oss å gi opp. For så lenge det er en sjanse, så ta den! Og stol på deg selv at du kan gjøre og oppnå alt du ønsker, forteller han.

Livet til James har gjort en helomvending med sjansen han fikk til å ta utdanning. Han har nå fått tilbake håpet i livet.

Tusen takk for at du er giver i Misjonsalliansen. Du gir unge som James skolegang og muligheten til en bedre fremtid!

Gi en gave