Filippinene Hazel

Ung forkjemper for rettferdighet

En jente med en drøm om å hjelpe andre

Barn og unge er alltid sårbare, særlig dersom omsorgspersoner svikter eller faller bort av ulike årsaker. På Filippinene er de ekstra sårbare, fordi de da også står i større fare for å bli utsatt for overgrep eller menneskehandel.

Jenta på bildet over heter Hazel og er 13 år gammel. Hun er et eksempel på et slikt ekstra sårbart barn. Hennes foreldre er skilt. Faren er ute av bildet, og moren hennes har måttet forlate familien for å skaffe dem en inntekt. Hazels mor jobber derfor som hushjelp i utlandet for å forsørge familien på fire barn. Heldigvis har Hazel en bestefar som passer på henne og hennes tre søsken.

Gatebilde Filippinene

Misjonsalliansen samarbeider med lokale organisasjoner som styrker selvtilliten og forteller sårbare barn som Hazel hva som er greit og ikke greit at voksne gjør, og de gir dem et sted der det finnes trygge voksne. Et sted som står opp for barns rettigheter og gir dem beskyttelse.

For Hazel betydde dette arbeidet at hun har fått trening i å lede og hjelpe andre barn i sin lokale kirke. På kursene hun får her via arbeidet vårt, har hun fått trening i stå fram og snakke til andre, noe hun før aldri trodde at hun skulle tørre. Det har skapt en drøm og et håp om en gang å bli lærer, og hjelpe andre barn som henne selv.

Men hun er også allerede i gang med å hjelpe andre! Både gjennom å lede barnegrupper i kirka, og fortelle andre barn om deres rettigheter og hvordan de kan si ifra om de utsettes for overgrep.

Gjennom at mange barn som Hazel får trening og selvtillit skaper vi ledere som i fremtiden kan være med å bære lokalsamfunnet og skape trygghet for familiene som bor der.

Gi en gave