John Lloyd1

Vendepunktet

En natt i fengsel endret livet til John Lloyd fullstendig.

Har du opplevd et vendepunkt i livet, at en hendelse forandrer hvordan du tenker og hva du ønsker for din egen fremtid?

John Loyd (22) fra Filippinene brukte store krefter på å passe inn og finne tilhørighet i oppveksten. Da foreldrene hans ble skilt og søskenflokken splittet opp, følte han seg rotløs og alene. I et forsøk på å finne et sted å høre til søkte han mot kriminelle miljøer og gjengtilhørighet.

Vendepunktet i livet hans kom i form av en natt i fengsel. Bare 14 år gammel tilbrakte han en natt i en trang fengselscelle sammen med femten voksne, kriminelle menn. I løpet av natten oppstod en fortrolig samtale mellom de innsatte og den unge gutten.

– I ettertid tenker jeg på denne natten som en velsignelse i livet mitt, forteller han.

I den mørke nattens fortrolighet fortalte John Loyd om at han hadde droppet ut av skolen. En av de innsatte så den unge gutten foran seg og sa: «Om jeg var på din alder, ville jeg skaffet meg penn og papir og kommet meg tilbake på skolen. Du er for ung til å være her og har muligheter foran deg om du tar gode valg og gjør det rette.»

John Loyd ble rørt av den uventede omsorgen han ble vist av de fremmede, og det fikk ham til å tenke annerledes om seg selv og sitt liv. Han beskriver at han tok et valg den natten, at han bestemte seg for å gi plass til den delen av seg selv som tør å drømme om en god fremtid.

John Lloyd bor sammen med bestemoren sin. Det har ikke vært et enkelt liv for noen av dem.
John Lloyd bor sammen med bestemoren sin. Det har ikke vært et enkelt liv for noen av dem.

Støttende bestemor

I årene etter foreldrenes skilsmisse har John Loyd bodd sammen med bestemoren sin. Det har ikke vært et enkelt liv for noen av dem.

– Det har vært dager der jeg og bestemor har manglet alt. Jeg har gått på gaten og tigget penger for å kunne kjøpe mat, forteller John Lloyd.

Men på tross av fattigdom og motgang sluttet aldri bestemoren å støtte og oppmuntre John Loyd. Hun har stått utrettelig ved hans side gjennom hele hans sinte og opprørske ungdomstid. Morgenen etter den skjebnesvangre natten i arresten var det hun som stilte opp og hentet barnebarnet sitt på politistasjonen.

– Jeg hadde hørt om et tilbud om alternativ utdanning for oss som har droppet ut av skolen, og allerede samme morgen som jeg slapp ut fra fengselet tok jeg kontakt med dem og fikk lov til å delta i prosjektet.

John Lloyd tok kontakt med Misjonsalliansen sin partner. Gjennom prosjektet kom han seg tilbake på skolebenken og fullførte videregående skole.

Bestemoren til John Lloyd er veldig stolt av barnebarnet sitt.
Bestemoren til John Lloyd er veldig stolt av barnebarnet sitt.

Kommet inn på politiakademiet

Sist vi møtte John Loyd jobbet han hardt for å oppnå drømmen sin om å bli tatt opp som student på politistudiet. Det er tøffe fysiske, psykiske og faglige krav som skal innfris. Konkurransen om de få plassene på studiet er stor, men da det nasjonale politiakademiet på Filippinene publiserte listen over elever som var tatt opp i den fem år lange opplæringen, stod navnet til John Loyd på listen. Da listen ble offentliggjort, var det en stolt ung mann som skrev melding til venner og kjente.

– Av i alt 21 636 deltakere på opptakstesten for kadettprogrammet ved det nasjonale politiakademiet ble jeg velsignet med å være én av de 966 som bestod testen, sier han stolt.

Nå er John Loyd i gang med studiene og på vei til å bli en del av neste generasjons politistyrke på Filippinene. Han uttaler et sterkt ønske om å gi noe tilbake, han ønsker å hjelpe og veilede andre til å ta gode valg og finne tro og verdi i seg selv. Og ikke minst ønsker han å gi noe tilbake til bestemor som har stått som en klippe ved hans side i alle disse årene!

– Jeg tror drømmene mine går sakte i oppfyllelse, steg for steg. Jeg er svært takknemlig for tilliten, tålmodigheten og kjærligheten som har blitt vist meg. Uten denne støtten hadde jeg endt opp et annet sted. Jeg er svært takknemlig for å ha fått en ny sjanse, sier han.

Historien John Loyd forteller er en solskinnshistorie, men den er også en historie om at hardt arbeid, engasjement og tålmodighet kan hjelpe oss og nå våre mål – uansett hvor tøffe omstendighetene er.

John Loyd fikk en ny sjanse. Han var modig nok til å gripe den og starte på nytt. Nå fortsetter hans arbeid for å bli den beste han kan være, både for seg selv og sine medmennesker.

Gi en gave